A portrait of the nerd...

onsdag, april 20, 2011

På resande fot

Förra veckan drog Johan ut i kriget igen så jag och lillsystern tog en tur till Fbg. Även om det bara är en timme bort med tåg så är det ändå så himla skönt att få åka iväg. Känns som en minisemester. På tåget träffade jag en bekant som tog med sig sin gamla "vik-cykel" en gammal delbar Monark, lite kul var att bredvid satt en kille med en modernare variant av samma cykel. Snacka om tidsresa!





Först sprang vi lite på stan, fast torghandeln hade inte riktigt tagit fart än. Får återkomma senare och kanske köpa en liten stickling el. två till balkongen.
Pia vägrade vara med på kort så vi kompromissade lite...



- Kan nån hjälpa mig att bära hem Berra?



När vi kom fram till huset så var det helt otroligt varmt och på baksidan låg vi alla och tog igen oss i solen. Sen var det ju promenader och middagsbestyr och annat också.







Helgen som var åkte vi till Vadstena. Det var ett tag sedan sist. Vi skulle fira Johans mamma som fyllde 70 år. Där var det vår i luften och på lördagen gick vi lite på stan och njöt. Vi tittade som vanligt in på antikaffären och där gjorde vi ett fynd! Vi hittade en gammal laglappslåda, så himla fin. Bra pris fick vi också!



På kvällen gick vi ut och åt på klosterhotellet. Sist vi var där var det så oerhört bra att vi inte riktigt visste vad vi skulle förvänta oss. Men det blev gott denna gången med! Dock gjorde dom ett par saker som drog ned betyget något. Den första var när "köttisarna" i sällskapet fick en spännande och aningen avancerad förrätt, vi fick tomatsoppa. Komigen, kockar! Jag vet att ni är ett gäng buttra antiveganer men ändå. Fantasi! Miss nr 2 kom inte förens till desserten då dom hade marinerat bären i honung (aj aj!) samt serverade en annars väldigt god sorbet (lingon och havtorn) i ostronskal. Tjusigt men inte särskilt vegan-etiskt... Tur att vi inte är så känsliga :) Men så illa var det ju inte, det är ju trots allt den bästa veganmaten vi ätit ute i Sverige. Huvudrätten det däremot inget att klaga på. Där fanns lite all möjligt spännande. En snygg touch var den lilla sötpotatis-skålen ihopbunden med purjolökar och fylld med kantareller. En rolig sak var att det som var absolut godast på tallriken var den grillade zucchinin, jag vet inte vad dom gjort eller om det bara var fina råvaror men det var den godaste zucchinin jag ätit! Plus ska dom ha också för att dom använde bönor, så många restauranger glömmer av att också veganer gillar protein. Här kan ni få se det vackra:









'



Efter middagen bjöds det på Champagne och vi fick också en tur i vinkällaren. Kändes hur lyxigt som helst. I vinkällaren hittade vi överraskande nog en massa god öl! Mycket rariteter. Bl.a. en av Brew dogs specialer, fd. världens starkaste öl (32%), dom tog 1000 kr flaskan för den men det ska det tydligen vara värt. Kanske kan bli en gruppresa upp i sommar?

Kvällen avslutades sen med kaffe och tårta hemma hos makarna Hector. Perfekt avslutning på kvällen. Tack så himla mycket Eva!!





På söndagen var det daga att åka hem igen men vi hann med lite utflykter först. På Omberg var det fullt med både blå-, vit- och andra typer av sippor. Vi promenerade runt i allt det fina. Sverige är inte så dumt ibland.









I skrivande stund är jag mitt uppe i påskbestyren. På lördag ska jag bjuda på en äggfri påsklunch med en massa äggrätter. Detta är något jag velat länge så det ser jag fram emot.
Hörde en debatt på P1 imorse om ägg. Inte särskilt trevligt måste jag säga. Uppdatera dig på denna sidan och om du ska äta ägg i påsk så välj för guds (eller åtminstone hönans) skull eko-ägg. Glad påsk!