A portrait of the nerd...

måndag, september 07, 2009

Mer festligheter och lite vardagsmat


Min syster Pia har fyllt 35! Helt bisarrt egentligen för i mina ögon kommer hon alltid att vara 25, och min stora förebild! Hela familjen samlades hemma hos mor för att fira med tårta och kaffe. Som vanligt var det helt galet men trevligt.


Dagen efter kunde vi umgås under lite lugnare förhållanden och åt pannkaksfrukost.

En riktigt klassiker numera. Är lite rädd för den dagen jag tröttnar, om det nu går? Ninã var inte helförtjust i pannkakorna utan höll sig till kokt skinka.


På lördagskvällen var jag och Johan bjudna på surströmmingskalas hos dom Norrländska kamraterna. Det var lite som att gå in i en vägg när kom dit men efter ett tag så vande man sig med lukten/doften (lite hur man ser det). Trevligt var det iaf och gott, även om jag bara åt tillbehören. Lät proffsen sköta fiskätanadet.


Var lite småseg dagen efter men efter som vädret var kalasfint så begav vi oss ut på en liten utflykt. Om vi bara hade förstått innan vad vi gav oss ut på... Vi tog fixiesarna och cyklade till Bärby självplock. Tog ca 1,5 timmar dit, då jag inte kollat så jätte noga hur man skulle åka. Men tillslut kom vi ju ändå fram och kunde börja vårat plockande.



Det var himla fint där och dom hade en massa gott! Nästan lite för mycket för när vi sedan skulle åka hem igen insåg vi vårat misstag. Budväskor är inte bra för ryggen! Speciellt inte när dom är fullpackade med tunga grönsaker...

Men vi kom ju hem också även om det nästan resulterade i skiljsmässa :)
Så vi har bestämt att inte göra om detta på ett år eller så, då borde vi ha glömt av hur jobbigt det var sist. Fast det ger ändå lite tillfredställelse att plocka sina egna närodlade grönsaker och sedan cykla hem dom. Känns som en riktig miljögärning!
Här har vi bytet:


Nu kommer förra veckans meny som är hyfsat säsongbetonad, jag älskar verkligen husmorskalendern:
Veganska Californiarolls med råkostsallad och stekt tofu

Stekt tzay med potatismos, ångande brytbönor och kantarellsås


Spenatsoppa med varm ostsmörgås (tofutti is the shit!)


Nu gäller det att fundera ut vad man kan göra för smarrigt av kålrabbi..? Vi har 5 st!!!