A portrait of the nerd...

torsdag, juni 26, 2008

The beach

Våran sista vecka i Amerikat spenderade vi i en stad vid kusten, Manzanita. En riktigt liten sommarstad men eftersom att ligger så nära portland så fanns där alla tänkbara bekvämligheter som en hälsokostaffär med massa organisk och vegansk mat, en rad små söta butiker, flera espressohak mm. Så det rådde inte direkt brist på något. Påväg dit så åkte vi förbi nordamerikas största Sitka spruce (iaf föredetta), det är ett slags barrträd. Tyvärr så hade en storm ganska nyligen knäckt trädet, så det var väl knappt halva kvar. Men trots detta var den väldigt imponerande.
Det var Per och Amelia hade tagit initiativet till resan och hyrt en stuga (läs hus) den hade 3 sovrum, två våningar och med öppenspis. Jättemysigt! Vi fyra plus kamraten Tara drog ut på måndagen och senare i veckan kom huskamraterna. Väl där var det bara att göra vad man hade lust med. Läsa serier, pussla (det blev ett och ett halvt 1000 bitars), hänga på stranden, spela wickerball, gå på promenader, m.m Det var en vecka av total avslappning. Hur trevligt som helst.




En dag satt vi ett gäng på stranden och spanade ut mot havet, då fick vi syn på ett par vattensprut där ute och strax därpå fick vi se en svart valrygg kika upp, det var häftigt! Hade nästan blivit lovad att vi skulle hitta Gooey ducks(snoppmusslor) men får nog säga att valen vägde upp det hela.
En annan dag hyrde jag och Johan cyklar:



Dagarna i Manzanita var helt underbara, hoppas att vi kommer tillbaka någon dag.