A portrait of the nerd...

onsdag, oktober 08, 2008

Början


Nu har vi kommit igång med den nya träningen! Skotlyftnig på hög nivå! När polaren Per var här så lyckades han få in oss på ett nytt träningspår och vi svalde det med hull och hår, iaf jag. Han och Amelia har hållt på med detta i ett par år nu tror jag och dom har det gått riktigt bra för resulatmässigt. Per blev ju national champinjon häromsistens och Amelia slog nyss i velodrome championships eget person bästa på 500 meter samt kom 12:a i damernas sprint race. Jag trodde nog aldrig att jag skulle börja med något så macho som tyngdlyfting men nu så har det alltså skett. Det är riktigt kul, men svårt nu i början innan man har fått bra form. Det är väldigt tekniskt. Igår kom våra tyngdlyftardojor vilket gör det hela lite enklare.
Vi väntar också på den heliga bibeln "starting strenght" så vi riktigt kan förkovra oss. Än så länge får vi klara oss på youtube klipp som detta:
och tips från Per. Det svåraste är att få ihop det tidsmässigt eftersom vi jobbar ganska olika och man måste vara två så att den andra kan titta på ens form. Man vill ju inte skada sig. Detta varvat med roulörturer så lär vi vara i fin form till vårsäsongen.